Xander de Buisonjé over zoons Sem en Dex

‘Het is zooo leuk!’ Zanger en presentator Xander de Buisonjé geniet duidelijk van zijn zoons Sem (9) en Dex (2).

En dus laten we hem graag reageren op vaderthema’s als ‘huwelijk’ en ‘bevalling’.

.

Co-ouderschap

“Natuurlijk is het makkelijker om een kind op te voeden als je hem of haar constant om je heen hebt. Maar gelukkig hebben Wendy, haar man Erland, Sophie en ik regelmatig contact over Sem, zodat we van elkaar weten hoe we dingen aanpakken. We delen toch het allermooiste wat er is. Ouders die hun ruzies uitvechten over de rug van hun kind begrijp ik echt niet. Je hoort daarover de meest vreselijke verhalen. Wij hebben altijd alles in het teken van Sem gezet en dat is superfi jn. We lopen de deur niet bij elkaar plat, maar zoeken elkaar wel direct op als we ergens zijn. Als ik met Erland langs het voetbalveld sta, trappen we vaak samen nog even een balletje. Ik heb ontzettend veel respect voor de manier waarop hij mijn zoon opvoedt en met hem omgaat, dat emotioneert me echt. Het is alleen een beetje jammer dat hij voor Feyenoord is, haha…”

Angst

“Ik heb niets met angst, ik vind het een slechte raadgever. Vroeger was ik daar wel vatbaar voor, nu niet meer: ik maak er gewoon iets moois van. Niet dat ik nooit meer maal, maar ik kan makkelijker teruggaan naar een rustig plekje in mezelf. Ik probeer mijn kinderen bij te brengen niet te bang te zijn, maar de boom van de liefde water te geven. Wat je voedt, groeit. En dat is beter dan je op negatieve zaken te richten. Ik ben tegenwoordig wel minder roekeloos. Eerst sprong ik blind op de ski’s en zag wel waar ik uitkwam, ik deed alles over de top, zonder remmingen, zonder angst. Nu voel ik me verantwoordelijk, vanwege die twee ventjes die nog letterlijk en figuurlijk aan mijn been hangen en wier leven in mijn handen ligt.”

Lees over de relatie tussen Xander en Sophie, de muzikaliteit van zoon Sem en Xanders ultieme geluksmoment in het volledige interview in Kinderen van deze maand!

    Dit artikel is geplaatst in Interviews.